Doorstromen in de organisatie

De focus van organisaties is meer gericht op het werven van professionals dan op het binnenhouden of breder inzetten van beschikbare van kennis. Wat doe je met de kennis van mensen die je organisatie hebben verlaten: wat kun je als organisatie leren van excellente professionals die elders nieuwe kennis opdoen? Hier liggen uitdagingen voor organisaties, om nog duurzamer met kennis en netwerken om te gaan. Veel onbenut potentieel ligt binnen handbereik.

Het onderscheid tussen vaste en flexibele werknemers wordt steeds kleiner. Er zijn flexibele werknemers die willen doorgroeien en een verantwoordelijke lijnfunctie willen invullen, waarbij als voorwaarde geldt een vast contract. Of er zijn medewerkers die een expertise hebben die een niche bedient, maar waarvoor bij de werkgever onvoldoende opdrachten binnenkomen om de uren mee te vullen. Een deeltijd rattenvanger van één gemeente heeft een fulltime-baan als hij zijn kunde ook voor andere gemeenten in kan zetten…

In-door-uitstroom

Wilt u de potentie die in uw organisatie rondloopt en in uw netwerken beschikbaar is beter benutten? Dan zijn zwermsessies een geschikt instrument om vraaggestuurd uw doelen te realiseren. Wilt u meer informatie, een gesprek of een presentatie? Neem dan CONTACT op.

Zwermsessies is een product van:

LB logo voor FB