Wat zijn zwermsessies?

ill-zwermsessZwermsessies zijn een nieuwe en effectieve manier om intern en extern professionals te werven, zonder tussenkomst van bemiddelaars, uitgebreide procedures en stapels CV´s. Een zwermsessie is een combinatie van een blind date, een speeddate en een presentatie over de oplossing of het resultaat.

Een zwermsessie duurt een dagdeel. Werving is in offline en online netwerken. Aanmelden is meedoen. Niemand weet vantevoren wie er aan tafel zitten. Ook de opdrachtgevers hebben geen cv´s gezien. De deelnemers krijgen wel een uitgebreide instructie vooraf, om zich goed voor te kunnen bereiden. Alle deelnemers zien elkaar in actie. Wat op voorhand een battle met concullega´s lijkt, blijkt inspirerend en leerzaam te zijn.

Binnen vier uur hebben u en uw collega´s de kandidaten gezien, persoonlijk ontmoet en gehoord. In het laatste half uur heeft u een keuze gemaakt, deze plenair gedeeld en toegelicht met persoonlijke feedback aan alle deelnemers.

Het rendement van zwermsessies is hoog, omdat:

  • de kandidaten meedoen op basis van eigen keuze en intrinsieke motivatie;
  • de kandidaten zich van meerdere kanten hebben kunnen laten zien;
  • er gekozen wordt op basis van klik en vertrouwen;
  • er veel commitment is van u en uw collega´s voor de gemaakte keuze, omdat u de kandidaten tegelijk en op dezelfde manier in actie hebt gezien.

Zelf zwermsessies inzetten voor het werven van professionals? Een pilot en train-the-trainer organiseer ik graag voor uw op locatie, zoals bij de Gemeente Oude IJsselstreek, Gemeente Hoorn en de Koninklijke Landmacht.

LB-zwermsessieflyerDownload hier de zwermsessieflyer

Zwermsessies is een product van:
LB logo voor FB